Antico Pastificio Umbro

 

Antico Pastificio Umbro ligger vid foten av Mount Subasio, mellan Assisi, Perugia och Spoleto vilka är juvelerna i Umbrien. 


Vår produktion är inspirerad av den tradition av umbriska pastatillverkare som redan var verksamma i början av seklet och som på 80-talet tack vare initiativ av Fru Fernanda Mariottini.
Vår familj har alltid arbetat inom jordbruket sedan många år och det var det första resurs.


Den naturliga utvecklingen av denna jordbrukteknik var produktionen av torr pasta. Först i en liten verkstad och sedan från början av 90-talet, den nuvarande fabriken moderniserades och expanderades 2003. Bearbetningen är fortfarande mycket knuten till traditionen: bronsformar, träramar, skarvar (bonar) sammansatta för hand med Fackmannens skicklighet, långsam torkning och låg temperatur. Allt detta kombinerat med vattnet från vår fjordar gör det möjligt att erhålla en grov, porös pasta som kan fånga kryddan, en otvetydlig konsistens och smak. 
 

Den särpräglade stilen och förfiningen av bilden av våra produkter härrör från att vi måste presentera en produkt som har sina rötter i den mest äkta traditionen av italiensk pasta av högsta kvalitet.
Under verksamhetsåren har vår passion engagemanget lett oss att utöka företagets sortiment med risotto, kryddor, cous cous och kryddor. 
Vår kvalitettänk har deltagit i många innovativa projekt inom jordbruksmatvärlden i nära kontakt med bönderna för att få kvalitet från fält till bord utan att ändra doften och smakerna i vårt land.